Velkommen til Juniorafdelingen i

Frederikssund Tennisklub

Følg os på Facebook (Frederikssund Tennisklub).
Forældre: Sørg for at blive medlem af vores Facebookside: Frederikssund Tennis klub Junior forældre
 
I juniorafdelingen har vi fokus på, at det skal være sjovt at spille tennis. Samtidig skal man selvfølgelig også lære noget, så man hele tiden forbedrer sig.

Vi har i juniorafdelingen en gruppe trænere med forskellige års erfaringer. De er alle gode til at lære fra sig og har fokus på, at alle får noget ud af træningen. Når vi træner, er der lagt 2 x 5 min. drikkepause ind, telefonerne bliver i taskerne (så vi ikke bliver forstyrret undervejs), og vi spiser is ved specielle lejligheder. I løbet af året bliver der arrangeret forskellige events. Vi afholder f.eks. midsommerturnering med fælles spisning, og du kan også deltage i vores sommercamp, hvor du kommer på 4-dages tennisskole i sommerferien (det er supersjovt), se billeder derfra længere nede på siden.
 
Læs om vores nye tiltag i 2018/19 længere nede på siden. 
 

Se også "Det bedste træningsteam i miles omkreds", og så skal forældrene læse ”Det kedelige til forældrene". 

Nyhedsbreve fra Juniorafdelingen
Læs vores nyhedsbreve her:
Februar 2018 (pdf) 
 
 
Try Tennis
Eller på dansk "prøv at spille tennis". Du kan deltage i træningen 2 gange gratis, inden du melder dig ind. Hvis det er noget for dig (og det håber vi selvfølgelig), skal du betale et kontingent på kr. 950,- (det reguleres, alt efter hvor langt vi er henne i sæsonen). Kontingentet dækker træning i et helt år samt daglig adgang til anlægget. Skriv til mig på denne adresse try-tennis@frederikssund-tennis.dk og oplys, hvornår du kigger forbi. Så skal jeg nok sørge for, at trænerne er klar til at tage imod dig. Vi har ketsjere, bolde mv. Du skal altså bare møde op. Vi glæder os til at se dig. 

Vintertræning 2018/19
Sommersæsonen er desværre overstået for i år, og vi skal nu indendørs. Første træning indendørs bliver

Onsdag den 24. oktober 2018 kl. 16:30 til 18:00.
 
Hele vinteren træner vi på følgende dage / tidspunkter:
 
Onsdag kl. 16:30 til 18:00: Frederikssund Private Realskole (skum)
Torsdag kl. 18:30 til 20:00: Frederikssund Private Realskole (skum)
Søndag kl. 09:00 til 11:00: Ådalens Skole (normal tennisbane)
(9:00 til 10:00 børn <= 11 år, 10:00 til 11:00 børn >= 12 år)
 
Følgende dage er aflyst:
Onsdag den 14. og 28. November på FPR
 
Vær klar 5 min. før, din træning starter. Hvis du genbruger dine sko fra udendørstræningen, skal du have fjernet al grus og småsten fra dine såler... (få evt. din far og mor til at hjælpe....)
 

Priser 2018 / 2019
Kontingentet inkluderer:

  • En sommer- og vintersæson
  • Træning (3 gange om ugen både sommer og vinter)
  • Adgang til tennisbanerne i udendørssæsonen alle ugens dage

Kr. 950,-

Tillæg til juniorabonnement:
  • Nøgle til anlægget kr. 50,-

Skaf nye medlemmer til juniorafdelingen og få et gratis rør bolde
Skaffer du et nyt medlem til juniorafdelingen (som ikke har været registreret hos os før), får både du og det nye medlem et gratis rør bolde.

Alt du skal gøre er at skrive til mig, at du har formidlet kontakten med navnet på det nye medlem. Når indmeldelsen er på plads, får du og din ven jeres nye bolde til et af vores træningspas.

 
Tag en ven med til tennis, og så kan det være, at vi

giver flødeboller..........


Hver 14. dag har vi om onsdagen ”tag en ven med til tennis”. Hvis der er mere end tre nye ansigter til prøvetræning, giver trænerne den efterfølgende onsdag flødeboller til hele banden. Du skal blot sende en mail til mig og skrive, at du tager en ven eller to eller... med. Jeg vil gerne vide navn og alder på din ven, så jeg ved, hvor mange nye ansigter der møder op.

"Try Tennis" forbliver aktiv – her kan du stadigvæk skrive til mig, om du har lyst til at prøve at spille tennis, og så finder vi en dag, som passer for dig, hvor du kan komme til træning – vi glæder os til at se dig på banerne.
 
Tennisafslutning 2018
Tennisafslutningen 2018 blev afholdt som en afslutningsfest, hvor en masse unge tennisspillere deltog. Der var grill, lysshow, stopdans, chips mv., og vi fik uddelt gaver/certifikater til Årets Talent, Årets Kammerat samt til den spiller, som har været flest gange til træning i 2018 (se billederne nedenfor).
 
 
 
 
 
Er du 14 år eller derover.....så læs videre.

Vi har allerede et godt trænerteam, men vi mangler hjælpetrænere/assistenter, som vi langsomt kan sluse ind som juniortrænere på et tidspunkt i klubben. Din opgave vil være at hjælpe til ved træningerne et par gange om måneden, eller når vi pludselig står akut og mangler en træner. Du følger en af trænerne og hjælper med de opgaver, som han/hun giver dig.

Vi sørger for, at du får:
  • Løn for de timer du træner
  • Du får en hjælpetræner t-shirt
  • Du kommer ind i vores trænerteam, på deres facebookside og deltager i de møder, vi har
  •  ...og hvis det er noget for dig at gå tennistrænervejen i FTK, kommer du også på et trænerkursus.
Vi sluser et par stykker ind i år. Skriv til mig med navn og alder og et par ord om, hvorfor du godt kunne tænke dig at hjælpe juniorafdelingen i FTK, så vender jeg tilbage til dig.

Opdateret den 7. maj 2018: Tusind tak for interessen. Alle poster er fuldt besat i 2018/19. Skriv til mig, hvis du ønsker at komme på venteliste :-) 
 
Datoer til kalenderen 2018/2019:

Juleafslutning
Onsdag den 19. december kl. 16:30 – 18:00: Frederikssund Private Realskole
 
 


 
PLAY 2019:               
PLAY vender tilbage i sommersæsonen 2019. Standby for mere info. 
 
Køb din egen junior FTK-trøje               
  Køb din egen junior FTK-trøje med FTK-logo og dit eget navn på brystet.

Prisen er kr. 100,-
 
 
Hos Torben Hansen Sport i gågaden kan du bestille trøjen.
Her oplyser du navn samt størrelse, og så sørger Torben for resten.
Det er en t-shirt magen til denne, at du kan bestille.
 

FTK Juniorafdelingen i medierne

Vi prøver så vidt muligt at gøre opmærksom på os selv og de kampagner/events, vi sætter i gang, og generelt hvor godt vi har det i juniorafdelingen. Du finder et indblik her .
 
Tennis Sommer Camp 2018
For første gang kunne vi melde totalt udsolgt på vores tenniscamp 2018. I alt 30 børn og 5 trænere var på bane 1 til 5 fra mandag d. 6. august til torsdag den 9. august 2018. Der blev spillet tennis på fuld drøn, der var vandkamp og ikke mindst virkede det som om, at alle hyggede sig. Vores chef træner i år var Simon Friis Søndergaard, som så nykåret Danmarksmester lærte vores tennisbørn en masse ting. Til frokost havde vi igen i år fået hjælp fra Rema1000, Kvickly, Coro og Meny - 1000 tak for det - alle blev mætte :-). Til at sørge for at hele flokken blev spist af, var Jeanette i køkkenet alle 4 dage - det var et tough job, skulle jeg hilse og sige, men hun nød og være sammen med alle ungerne. 1000 tak for opbakningen - håber I er klar til en omgang til i 2019. 

Her er et billede, hvor Valdemar signere plakaten....jeg er sikker på, at den bliver mange penge værd en dag. :-)
 
 

....og hele holdet :-)
 
 
 Tennis Sommer Camp 2017
Med en stigning på 40% i deltagerantal i forhold til sidste år, blev året tenniscamp en bragende succes. I alt 29 børn var mødt op til 4 dagens træning, leg, hygge og sjov. Alle grundslagene blev øvet, vi afholdte en lille turning, der blev spillet rundbold mv. og den sidste dag grillede vi til burgers og pølser til frokost. Tak til Kvickly, Rema1000, Torben Hansen Sport og Meny for at få det hele til løbe rundt og ikke mindst tak til vores mester fotograf Thomas Rønberg, som "skød" en masse portrætter mv. i løbet af vores camp.

 
 
 
Juletennisjuleafslutning 2017
 

15. december afholdte vi året juleafslutning med slikposer, glögg og julekager. Både voksne og børn deltog og nød aftenen sammen. Se billederne nedenstående. Tak endnu engang til Rema1000 i Frederikssund, så støttede maximalt op omkring denne event.

 
 
 Juletennisafslutning 2016
 

I fredags afholdt juniorafdelingen juleafslutning i Fr.Sundhallen. I alt 27 deltog (voksne & børn) i arrangementet, og jeg kan love jer, at der blev julet igennem. Ca. 20 min. inde i træningen besøgte julemanden os, og så gik jagten ind på godteposer. Til alles fornøjelse var vi så heldige, at julemanden blev der under hele træningen; om han gjorde træningen nemmere……det lader vi være op til deltagerne at vurdere, men han gjorde i hvert fald træningen sjovere. Kl. 19:00 spiste vi pizza, drak juice og sodavand, og ca. kl. 19:45 var vi på banerne igen. Indtil 21:30 var der bl.a. børn, der udfordrede deres forældre, forældre der udfordrede trænerne samt en masse leg, sjov og hyggesnak.

Vi har lavet en ny tradition i juniorafdelingen, for denne aften hyggede vi, og vi glæder os allerede til næste år.

Dette arrangement blev bl.a. så vellykket på grund af vores sponsorer, der bidrog med juice, kakao, æbler, appelsiner og en masse slik til godteposerne. 1000 tak for støtten til:

Kvickly, Menu og Rema 1000 i Frederikssund.

 
 

..og de bedste julehilsner til alle børn & voksne i FTK’s juniorafdeling.

Steen J

 
 
HER ER DE SÅ:
Årets Kammerat - Årets flest gange til træning - Årets Talent 2018
Tillykke til dem alle :-) - og rigtig godt gået.
 
 
 
Årets Kammerat - Årets flest gange til træning - Årets Talent 2017
Tillykke til dem alle :-) og godt gået


Årets Talent - Årets Kammerat - Årets mest fremmødte 2016

Tillykke til dem alle :-) og godt gået
 Tennisafslutning 2016
 
 Tennis Camp i efterårsferien - Her er de så, de 17 glade børn som deltog i vores camp 2016.
 
 
Efterårs Tenniscamp 2017 
I 2017 afholdte vi også efterårs tenniscamp. Denne gang udendørs pga. DK blev ramt af dejligt lunt vejr (hvor vildt det end lyder :-). 13 glade børn spillede en masse tennis, spiste kage og frugt og den sidste dag startede vi op i grillen og nød en dejlig pølse til frokost. Tak for en super god camp til alle.
 
  


Det bedste trænerteam i miles omkreds:
Torben Ernst
Cheftræner 

 

 

 
 
  Rikke Søndergaard
15 år - Juniortræner 
  Isabella Christoffersen
Hjælpetræner
onsdag
  Simon Hamann
17 år - Juniortræner
  Sandra Cramer
Hjælpetræner
mandag
  Lauge Birkedal
17 år- Juniortræner
 

Bertil Rønberg
Hjælpetræner torsdag 

   Mikkel Thestrup
18 år - Juniortræner
  Jacob Stillits
Hjælpetræner
torsdag
 

Steen Birkedal
Juniorformand
Junior@frederikssund-tennis.dk

   

 

”Det Kedelige til forældrene”
Hvis du overværer træningen, så husk, at der er trådløst internet i klubben, og der er sikkert også kaffe på kanden.

Det ses mere og mere i sportens verden, at forældre involverer sig ivrigt i deres børns sport - somme tider lidt for meget. Det kan være med tilråb, visning af slag m.v.

Det er sikkert i en god mening, men jeg vil alligevel gerne henstille til, at I følger følgende regler:

1) Lad være med at fortælle barnet, hvordan det skal udøve sin sport
Langt de fleste forældre vil gerne give deres børn gode råd til, hvordan de bedst udfører deres sport. Men selv om disse råd er velmente, har de ikke samme kvalitet som trænerens anbefalinger, medmindre du er særligt uddannet inden for sporten. Men selv hvis du er særligt vidende om sporten, så gør din rolle som forælder alligevel, at dine anvisninger ofte vil blive en kilde til irritation. Husk, at det er træneren, der er træner, ikke dig - “Quiet, please” - under kampe/træning.

2) Giv ros i stedet for kritik                                                                                                                                           
Vi har i vores samfund en tendens til at fokusere på at undgå fejl frem for at rose for det, der går godt. Men faktum er, at vi motiveres meget mere af ros end af kritik. Vi skal have ca. 6 gange så meget ros som kritik for at fungere optimalt, så det er bare om at komme i gang med at give ros. Husk i øvrigt, at relevant ros fremmer det, der roses for. Så hvis der f.eks. udvises god disciplin, så giv ros for disciplinen, og du vil styrke motivationen endnu mere.

Evt. ris kan gives til cheftræneren eller undertegnede. Ros sætter vi alle pris på, og det vil alle trænere gerne modtage :-)

3) Det du taler om påvirker dit barn                                                                                                                                            
Det, du siger, påvirker dit barn ofte i endnu større grad, end det påvirker dig selv. Så hvis du er sur på andre og taler meget om dem, vil det sandsynligvis komme til at fylde meget i tankerne hos dit barn. Dette kan ødelægge alt lige fra motivationen hos barnet, til at barnet kan opleve, at det bliver meget svært at samarbejde med dem, som deres forælder har omtalt negativt.

Tænk over, hvad du sætter fokus på, når du taler, og fokuser på det positive. Det er der, der er motivation, glæde og energi at hente til den daglige træning.

Trænerne i klubben er orienteret omkring ovenstående, og jeg kan garantere jer, at det er toptunede trænere, som er klar til at tage imod jeres børn. Alle trænere er i gang med et trænerforløb og er på forskellige stadier. De lærer og udvikler sig løbende, og det er en kontinuerlig proces, som kun bliver bedre, desto flere gange de er på banen.

Med håbet og en sjov og lærerig tennissæson.

 

Bedste hilsner 

 

Set, Game, Match

Steen Birkedal
Juniorformand
Tel: +45 20 47 60 01
Junior@Frederikssund-tennis.dk